Rödbetsrulle

Serverar: 4-6 portioner

Rödbetor, fetaost och god spenat är fyllning i denna festliga smördegsrulle. Ät den varm som huvudrätt med lite sallad eller servera den kall i skivor på buffén.

Ingredienser

  • 750 g rödbetor
  • 400 g spenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ gul lök
  • 2 msk olivolja
  • 200 g fetaost, smulad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 smördegsplattor eller 1 smördegsrulle, 225 g
  • 1 ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Tvätta rödbetorna rena från smuts och jord. Koka dem 20-45 minuter i saltat vatten tills de känns färdiga. Häll av kokvattnet och skölj betorna under kallt vatten samtidigt som du gnuggar bort skalet med fingrarna. Skär rödbetorna i bitar, ca 2x2 cm.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och ansa spenaten och låt den rinna av. Skala och hacka vitlök och lök. Fräs sedan lök, vitlök och spenat i olivoljan två-tre minuter tills spenaten är mjuk. Låt svalna. Blanda grönsakerna med fetaost och krydda efter egen smak med salt och svartpeppar.
    3. Lägg smördegsplattorna bredvid varandra, de ska överlappa varandra lite längs långsidorna. Kavla ut och fäst skarvarna med lite vispat ägg, eller använd smördeg på rulle. Lägg smördegen på en bakpappersklädd plåt.
    4. Fördela grönsaksblandningen över degplattan. Vik in kanterna och rulla ihop, som en rulltårta. Lägg rullen med skarven nedåt. Pensla med ägget och grädda cirka 25 minuter tills smördegen fått fin färg. Låt den svalna något.
    5. Servera med en krispig grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben