Rödbetstartar med rödbetsmajo

Serverar: 4-6 portioner

Färgglad och fantastiskt god, ett toppenbra vegetariskt alternativ på buffén. Även en rawfood rätt.

Ingredienser

  • 2 rödbetor
  • 1 liten bit blomkål, ca 75 g
  • 1 avokado
  • 2 salladslökar
  • 1 msk raps- eller olivolja
  • Örtsalt
  • Solrosskott
  • Pumpafrön
  • Rödbetsmajo
  • 2 rödbetor
  • 2 dl osaltade cashewnötter
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 2 msk olja
  • Salt
  • Malen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Rödbetstartar: Skala och skär rödbetan i små tärningar (om man vill kan man koka rödbetorna, det blir inte rawfood men det funkar också bra om man är lite ovan vid det råa) Plocka blomkålen i små bitar. Skär avokadon i små tärningar och strimla salladslöken fint. Blanda allt tillsammans med oljan och smaksätt med örtsalt. Det är också gott att strö över lite saltrostade frön av solros eller pumpa så det blir lite krispigt till rödbetorna.
    2. Rödbetsmajo: Skala och skölj rödbetorna. Riv dem fint och lägg på en bit hushållspapper så att saften rinner av. Det går bra att koka rödbetorna om man vill ha en slätare rödbetsmajo. Mixa nötterna och lägg i rödbetorna, fortsätt mixa och tillsätt dijonsenap, vinäger, olja, salt och peppar.
    3. Lägg upp tartaren i vackra glas och toppa med rödbetsmajo, solrosskott och pumpafrön.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben