Rödkålspasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Udda och gott tillbehör till pastan med vacker färg. Den fina färgen framgår inte så bra på bilden dock...

Ingredienser

  • 8-12 skogschampinjoner
  • ¼ rödkålshuvud
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 100 g gorgonzola
  • 1 dl valnötter
  • Smör
  • Olivolja
  • Vitpeppar
  • 4 portioner spagetti
  • Instruktioner

    1. Rensa och skiva svampen. Stek den i smör, smaka av med vitpeppar och ställ den åt sidan.
    2. Strimla rödkålen, med kniv eller osthyvel. Det ska bli 8 - 10 dl färdigstrimlat. Stek rödkålen i olivolja. Värm vattnet och lös upp buljongtärningen i det. Slå det på rödkålen och låt puttra någon minut. Vänd i svamp och crème fraiche.
    3. Dela upp gorgonzolan i långsmala bitar och tryck ner dom lätt i rödkålsröran. Låt stå på värme några minuter så att osten blir varm. Krossa valnötterna lätt, till exempel i handen, och strö över. Servera med din favorit pasta.

    Kommentarer (4)

    svengelsk 4 september 2009

    Oväntat gott. Använde stilton istället för gorgonzola.

    RayofSunshine73 16 februari 2010

    Mycket smarrigt och ovanlig pastarätt.

    evaullabritt 11 februari 2014

    Lagade detta som tillbehör till en fläskkotlett, mycket gott. Tyvärr smälte inte osten ner så fint som jag hade hoppats. Nästa gång tar jag nog ädelost i stället. Tack för ett bra recept.

    evaullabritt 6 februari 2015

    Nu har jag lagat det igen, med ädelost i stället för gorgonzola. Det blev för salt. Så nästa gång utesluter jag nog osten helt. Rostade hasselnötter i stället för valnötter lyfte dock rätten. Men jag anser fortfarande att det är ett intressant tillbehör till fläskkotletten. Det som blev över i går blir en lunch med sjögräsnudlar i stället för kött, och kanske en klick créme fraîche.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben