Rödlöksbiff

Serverar: 4 portioner

Tid: 55 minuter

Rödlök, som används i den här biffpannan, är litet starkare i smaken än vanlig gul lök. Gräddfil gör rätten krämig. Ett gott och litet magrare alternativ till grädde.

Ingredienser

  • 600 g benfritt nötkött, t ex
  • innanlår, fransyska eller rostbiff
  • 1 stor rödlök
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk senapspulver
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 1/2 dl köttbuljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk Worcestershiresås
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl gräddfil
  • Garnering
  • hackad rödlök
  • gräslök eller persilja
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet. Skala och hacka löken. Blanda samman mjöl, salt, peppar, paprika- och senapspulver. Vänd köttet i blandningen.
    2. Smält 1 msk matfett i en stor stekpanna och fräs löken tills den mjuknar. Smält ytterligare 1 msk matfett i pannan och bryn köttstrimlorna tills de fått färg. Häll på buljongen och låt alltsammans småputtra under lock ca 30 minuter eller tills köttet är mört. Rör om någon gång.
    3. Blanda ned tomatpuré, Worcestershiresås, vitlök och gräddfil. Hetta upp rätten men låt den inte koka. Smaka av och krydda ev mer. Strö hackad rödlök och gräslök över och servera rätten med någon form av potatis eller pasta och en grönsallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben