Rödvinbärsglass

Serverar: 8-10 portioner

Har du som jag mycket vinbär att njuta av...testa då det här receptet.

Ingredienser

  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1 ½ dl socker
  • 4 dl repade röda vinbär, 2-3 dl puré
  • Till severing
  • Jordgubbar eller hallon
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädden och låt sjuda i ca 10 minuter.
    2. Vispa äggulor och socker poröst. Vispa ner den heta grädden i äggsmeten.
    3. Fortsätt vispa tills smeten känns tjock. Låt svalna. Koka vinbären några minuter så att de blir mosiga.
    4. Mixa bären och sila massan genom en sil.
    5. Rör ner purén i glassmeten.
    6. Ställ in i frysen. Låt stå ca 5 timmar.
    7. Servera glassen med jordgubbar eller hallon.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben