Rödvinbärsmarängpaj

Serverar: 12 portioner

Tid: 2 timmar

Syrlig, smaskig somrig efterrätt

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 125 gram smör eller margarin
  • Rivet skal från 1 citron
  • 3/4 liter röda vinbär
  • 4 äggvitor
  • 3 dl socker
  • 2 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Mixa mjöl, citronskal, ägg och smör/margarin i en matberedare till en deg. Tryck ut degen i en springform (26 cm) och nagga sedan botten. Ställ in formen i kylen i 30 minuter. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sedan sockret, lite åt gången medan du fortsätter att vispa. Blanda sedan i potatismjölet och vänd slutligen ner vinbären försiktigt i marängsmeten. Häll försiktigt ner smeten i formen. Grädda längst ner i ugnen ca 40 minuter

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben