Rödvinsfondue

Serverar: 4-6 portioner

En god rödvinsfondue att tillaga alla de goda tillbehören i.

Ingredienser

  • 12 1/2 dl stark buljong
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 2 1/2-5 dl rödvin
  • Salt
  • Peppar
  • Ca 1 tsk torkad eller färsk vitlök
  • Tillbehör
  • Ca 200 g kött/person
  • Syltlök
  • Oliver
  • Blomkålsbuketter
  • Körsbärstomater
  • Paprikabitar
  • Zucchini- eller gurkbitar
  • Lökklyftor
  • Champinjoner
  • Minimajs
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop allt till rödvinsfonduen i en kastrull och koka ihop en stund. Smaka av och krydda mer efter smak. Det behövs ganska mycket, vätskan dunstar och man kan få fylla på med mer under tiden man äter.
    2. Tips: Efter middagen, sila av rödvinsfonduen och använd sedan som fond i gryta eller pastasås.
    3. Servera med valda tillbehör samt potatishalvor i ugn och ett gott bröd.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben