En god rödvinsfondue att tillaga alla de goda tillbehören i.
Ingredienser
12 1/2 dl stark buljong
1-2 msk tomatpuré
2 1/2-5 dl rödvin
Salt
Peppar
Ca 1 tsk torkad eller färsk vitlök
Tillbehör
Ca 200 g kött/person
Syltlök
Oliver
Blomkålsbuketter
Körsbärstomater
Paprikabitar
Zucchini- eller gurkbitar
Lökklyftor
Champinjoner
Minimajs
Instruktioner
- Blanda ihop allt till rödvinsfonduen i en kastrull och koka ihop en stund. Smaka av och krydda mer efter smak. Det behövs ganska mycket, vätskan dunstar och man kan få fylla på med mer under tiden man äter.
- Tips: Efter middagen, sila av rödvinsfonduen och använd sedan som fond i gryta eller pastasås.
- Servera med valda tillbehör samt potatishalvor i ugn och ett gott bröd.
Kommentarer (0)