Rödvinskotletter

Serverar: 2 portioner

Gott

Ingredienser

  • ½ gul lök
  • 150 g färska champinjoner
  • 1 pkt lättbacon
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl rödvin
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk timjan
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 2 fläskkotletter
  • 1 tsk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka löken fint och skiva champinjonerna. Fräs lök och svamp i en vid kastrull med baconskrivorna. Tillsätt honung, vin, tomater, timjan, buljongtärning och ev lite vatten. Låt koka i några minuter.
    2. Bryn kotletterna i lite smör, salta och peppra kotletterna. Lyft över dem till tomatröran och låt småkoka under lock till de är genomstekta. Smaka av med salt och peppar.
    3. Servera med kokt potatis eller potatismos och en sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben