Rödvinsren

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 5 timmar

Om man jagar och har tillgång till "konstiga bitar" av vilt, eller som vi av ren, så kan man behöva idéer för sega partier som revben och liknande. Detta inspirerat av boef bourgogne, den klassiska franska grytan...

Ingredienser

  • 2-2½ kg revben av t.ex ren
  • 8-10 smålökar
  • ½ vitlök i klyftor
  • 2-3 morötter
  • Rotselleri
  • Palsternacka
  • 2-3 dl köttbuljong eller fond
  • 1 flaska rödvin
  • Smör till stekning
  • 1-2 msk vetemjöl
  • Färska örter
  • Rosmarin
  • Timjan
  • Libsticka
  • Instruktioner

    Dela på revbensbitarna i skilda ben. Fräs dem i smör i en gryta eller stekpanna. Ställ åt sidan. Fräs sedan rotfrukter och lökar i lagom stora bitar. Pudra över mjöl. Senast nu ska allt placeras i en rymlig gjutjärnsgryta eller liknande. Lägg tillbaka kött och benbitarna, inklusive köttspad. Häll över vinet. Gärna ett fylligt och gott vin, även om det inte behöver vara jättedyrt. Späd med buljong. Lägg i örterna i ett knippe. Koka upp på spisen. Lägg på lock och ställ in i ugnen i 150 grader. Låt stå minst fyra timmar och badda. Servera med t.ex ris.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben