Rödvinssås till mikrad torsk

Serverar: 2 portioner

Jättesmarrigt med rödvinssås till firren! Å lättlagad också!

Ingredienser

  • 1 msk strösocker
  • 1 ½ dl rödvin
  • 1 msk kalvfond, konc
  • 1 tsk matfett
  • 300 g torskryggfilé
  • 2 tsk salt
  • Instruktioner

    Blanda socker, rödvin och kalvfond i en kastrull. Låt koka utan lock, så att såsen blir simmig. Rör ner en tesked matfett. Salta fisken och lägg den i en mikrosäker form. Tillaga fisken, ca 4 minuter, på 80 % av mikrons fulla effekt. Låt stå någon minut för att utjämna temperaturen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och sallad. Tips! I stället för att "mikra" fisken kan du naturligtvis koka den i vatten också på spisen i en kastrull. Låt vattnet täcka fisken och låt den sjuda ca 5 minuter. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben