Rödvinssill

Jag älskar att göra olika siller till julbordet, men är inte någon speciell sill älskare, en bit av några sorter kan jag få i mig. Men jag har många andra runt julbordet som älskar sill i alla smaker, färger och former.

Ingredienser

  • 2 burkar urvattnade salta sillfiléer
  • 1 röd lök
  • 1 röd paprika
  • Lag
  • 1/2 dl ättiksprit 12%
  • 1 dl vatten
  • 4 msk socker
  • 1/2 dl rödvin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk matolja
  • 2 krossade lagerblad
  • 1 tsk krossad kryddpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj sillfiléerna väl och låt dem rinna av. Skär dem i sneda bitar.
    2. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikan.
    3. Varva sillen med lök och paprika i en glasburk eller skål.
    4. Rör samman alla ingredienserna till lagen. Rör tills sockret har löst sig. Häll lagen över sillen och låt den stå kallt ett dygn.

    Kommentarer (2)

    gunnar5 7 november 2008

    Provade den här inläggningen. Den var mycket god.

    Pajkulan 3 januari 2013

    Riktigt god, ökar nog på sockermängden till nästa gång dock då den var lite väl syrlig för min smak, gillade dock riktigt skarpt av andra.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben