Rönnbärssill

Det finns en snaps som heter Julsnaps. Den är kryddad med frostnupna rönnbär och avrundad med rom. Julsnapsen med rönnbär kan inte bara drickas, utan även användas till en lite annorlunda "rönnbärssill".

Ingredienser

  • 2 msk matlagningsyoghurt
  • 1 msk rönnbärsgelé
  • 1/4 chilli, fint fint hackad
  • ½ tsk rönnbärssaft, från pressade färska rönnbär (kan uteslutas)
  • 1 krm salt
  • 1½ kapsyl Julsnaps
  • 4 skivade sillfiléer, inläggningsklara
  • Instruktioner

    1. Blanda matlagningsyoghurt med rönnbärsgelé, fint, fint hackad chili, ev. rönnbärssaften från pressade färska rönnbär, salt och snaps.
    2. Lägg ner de skivade inläggningsklara sillfiléerna. Låt stå ett dygn före servering.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben