Detta är också från gammal Allers. Jättegoda!
Ingredienser
150 g smör eller margarin
3/4 dl strösocker
1 dl potatismjöl
3 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
200 g mandelmassa
2 msk rom eller konjak
Ca 1 msk vatten
Garnering
200 g mörk blockchoklad
Nötspån
Instruktioner
- Rör smöret smidigt. Tillsätt sockret. Blanda samman de båda mjölsorterna och tillsätt dem. Arbeta samman till en deg. Lägg den kallt att vila ett par timmar.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord och tag ut runda kakor. Gör ett hål i mitten. Grädda kakorna i 200º cirka 8 minuter.
- Riv mandelmassan grovt och blanda med rom och så pass mycket vatten att massan går att spritsa.
- Packa massan i spritspåse så att inga luftblåsor finns. Spritsa mandelmassan på de färdiggräddade och avsvalnade kakorna. Ställ dem kallt och smält under tiden blockchokladen.
- Doppa kakorna i chokladen och ställ dem på ett smörpapper. Strö över nötspånen och låt stelna.
- Förvara kakorna i kylen eller frysen.
Kommentarer (0)