Romkransar

Serverar: 40 portioner

Detta är också från gammal Allers. Jättegoda!

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa
  • 2 msk rom eller konjak
  • Ca 1 msk vatten
  • Garnering
  • 200 g mörk blockchoklad
  • Nötspån
  • Instruktioner

    1. Rör smöret smidigt. Tillsätt sockret. Blanda samman de båda mjölsorterna och tillsätt dem. Arbeta samman till en deg. Lägg den kallt att vila ett par timmar.
    2. Kavla ut degen på mjölat bakbord och tag ut runda kakor. Gör ett hål i mitten. Grädda kakorna i 200º cirka 8 minuter.
    3. Riv mandelmassan grovt och blanda med rom och så pass mycket vatten att massan går att spritsa.
    4. Packa massan i spritspåse så att inga luftblåsor finns. Spritsa mandelmassan på de färdiggräddade och avsvalnade kakorna. Ställ dem kallt och smält under tiden blockchokladen.
    5. Doppa kakorna i chokladen och ställ dem på ett smörpapper. Strö över nötspånen och låt stelna.
    6. Förvara kakorna i kylen eller frysen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben