Romrussinkaka

En saftig och hållbar kaka.

Ingredienser

  • 100 g russin
  • 1/2 dl rom
  • 2 dl socker
  • 200 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl sötmandel
  • 75 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Ugn 150º.
    2. Lägg russinen i en skål och häll över rom. Låt det stå och svälla några timmar.
    3. Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.
    4. Hacka mandel och choklad. Rör ner det i smeten. Blanda samman mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten. Rör till sist ner russinen. Häll smeten i smord och bröad form ca 1 1/2 liter.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme eller tills kakan har fin färg och känns torr.
    6. Låt kakan vila en stund i formen innan den stjälps upp och får kallna. Låt kakan ligga och mogna några dagar. Går att frysa.
    7. Tips! Glasera eventuellt kakan med florsocker+vatten, röda cocktailbär och några citronmelissblad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben