Romrussinmuffins

Serverar: 12 portioner

Använd mörk rom för att få fram den bästa smaken i de här muffinsen.

Ingredienser

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 125 g fint brunt socker
  • 2 ägg
  • 125 g fint vetemjöl
  • 2 tsk rom
  • 100 g russin
  • Topping
  • 250 g florsocker
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2-3 tsk rom
  • 60 g chokladdoppade russin
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 190 grader. Rör smör och socker pösigt, tillsätt ägg, mjöl och rom, rör till en slät smet. Rör ned russinen. Fördela smeten i 12 muffinsformar och baka i mitten i ugnen 12-15 minuter tills muffinsen har rest sig och är fasta i mitten. Ta ut dem ur ugnen, lägg dem på ett galler och låt svalna.
    2. Rör samman florsocker, smör och rom till en slät glasyr. Bred ut glasyren ovanpå muffinsen och garnera med de chokladdoppade russinen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben