Använd mörk rom för att få fram den bästa smaken i de här muffinsen.
Ingredienser
125 g rumsvarmt smör
125 g fint brunt socker
2 ägg
125 g fint vetemjöl
2 tsk rom
100 g russin
Topping
250 g florsocker
125 g rumsvarmt smör
2-3 tsk rom
60 g chokladdoppade russin
Instruktioner
- Värm ugnen till 190 grader.
Rör smör och socker pösigt, tillsätt ägg, mjöl och rom, rör till en slät smet. Rör ned russinen. Fördela smeten i 12 muffinsformar och baka i mitten i ugnen 12-15 minuter tills muffinsen har rest sig och är fasta i mitten.
Ta ut dem ur ugnen, lägg dem på ett galler och låt svalna.
- Rör samman florsocker, smör och rom till en slät glasyr.
Bred ut glasyren ovanpå muffinsen och garnera med de chokladdoppade russinen.
Kommentarer (0)