Romrussintryffel

Serverar: 28 portioner

Jättegod tryffel som passar lika bra till kaffet som glöggen.

Ingredienser

  • 1 dl hackad russin
  • 1 msk rom
  • 200 g mörk chocklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk honung
  • Garnering
  • 200 g mörk chocklad
  • 28 russin
  • 1 tsk rom
  • Instruktioner

    1. Lägg russinen i liten kopp och häll rom över. Låt stå i minst 30 minuter och dra.
    2. Hacka chokladen mycket fint. Blanda russin och chockladen i en skål. Koka upp grädden och honung i en kastrull och häll den kokande gräddblandningen över chockladen och russinen.
    3. Rör tills chockladen har smält. Häll upp massan i en form 10 x 18 cm. Låt svalna. Ställ den i kylen tills massan har blivit hård gärna över natten.
    4. Skär tryffeln i kuber och lägg på en bakplåts - pappersklädd bricka eller dyl. Ställ in i kylen igen.
    5. Garnering: Lägg russinen i en kopp och häll över romen. Låt stå minst 30 min.
    6. Hacka och smält chockladen över ett vattenbad. Doppa tryfflarna i chockladen och lägg på russinen. Låt stelna i rumstemperatur.
    7. Förvara tryfflarna svalt.
    8. Serveras rumstempererade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben