Roquefortartelette

Serverar: 18 portioner

Förförande goda minipajer

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 1/2 vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl Kesella
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 100 g grönmögelost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°
    2. Hacka smöret och blanda med mjölet till en grynig massa. Tillsätt kesella och blanda snabbt till en deg.
    3. Tryck ut degen i 16-18 små aluminiumformar. Ställ formarna i kylen och låt dem vila i ca 30 minuter.
    4. Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt salt och peppar. Rör ner den rivna osten.
    5. Smula mögelosten och fördela den i aliminiumformarna. Häll över äggstanningen.
    6. Grädda i cirka 15 minuter.
    7. Lycka till! Smaklig måltid.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben