Rosecake

Serverar: 6 portioner

Det här är en liten, härligt luftig chokladtårta som går snabbt att baka. Smörkrämen kan spritsas på som rosor, eller något annat fint mönster. Tårtan är glutenfri.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 150 g socker
  • 30 g kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 25 g rismjöl
  • 25 g potatismjöl
  • Socker att strö på bakplåtspapperet
  • Fyllning
  • Ca 100 g hallonsylt
  • Dekoration
  • 250 g smör
  • 450 g florsocker
  • 4-6 tsk hett vatten (börja med en mindre mängd och ta en tesked i taget)
  • Röd karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt, i ca 10 minuter. Blanda alla torra ingredienser och blanda dem med sockersmeten. Lägg ett bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20x30 cm och häll smeten ovanpå. Grädda i 35 minuter.
    3. Lägg ett nytt bakplåtspapper på ett värmetåligt underlag och strö rikligt med socker. Stjälp upp kakan på bakplåtspapperet. Duscha eller pensla kallt vatten på det papper som nu är uppåt och dra försiktigt av det. Låt kakan svalna innan den dekoreras.
    4. Dela kakan i två fyrkantiga delar och bred hallonsylt på den undre delen. Lägg den andra delen ovanpå.
    5. Vispa samman smör, florsocker och hett vatten ett par minuter till en luftig smörkräm. Tillsätt några droppar karamellfärg och blanda in tills du får den färg du önskar. Smörkrämen ska vara luftig och mjuk, men inte lös.
    6. Spackla tårtan med ett tunt lager smörkräm. Lägg resten av smörkrämen i en spritspåse med en så kallad stängd stjärntyll. Spritsa rosor över tårtan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben