Rosenbergs-strömming

Serverar: 4 portioner

Här säger vi sill. Den är mindre än strömmingen.

Ingredienser

  • 12 strömmingsfiléer
  • 1 burk matlagningsyoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 finstött stjärnanis
  • 1 knippe gräslök (finhackad)
  • 1 röd lök (finstrimlad)
  • 2 lagerblad (finstötta)
  • 1 lime skalet från
  • Salt
  • Peppar
  • Panering
  • Mjöl eller ströbröd
  • Olja till stekning gärna oliv
  • Instruktioner

    1. Gör en marinad av matlagningsyoghurt, pressad vitlök, stjärnanisen, gräslöken, löken, lagerbladen och det rivna skalet av den tvättade limen. (den kan gott ligga i ljummet vatten i en halvtimme) innan. Salta och peppra.
    2. Dela marinaden i två delar och pensla filéerna noga med den ena marinaden och vik dem noga längs ryggbenet så fisken ser hel ut. Låt fisken ligga ett par timmar i kylen och dra åt sig marinaden. Den andra marinaden serveras senare som sås till fisken.
    3. Vänd sedan strömmingen i en blandning av ströbröd och mjöl och stek dem frasiga i olja. Servera med potatis, kokt eller mosad och marinaden som ”sås”. NJUT!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben