Här säger vi sill. Den är mindre än strömmingen.
Ingredienser
12 strömmingsfiléer
1 burk matlagningsyoghurt
2 vitlöksklyftor
1 finstött stjärnanis
1 knippe gräslök (finhackad)
1 röd lök (finstrimlad)
2 lagerblad (finstötta)
1 lime skalet från
Salt
Peppar
Panering
Mjöl eller ströbröd
Olja till stekning gärna oliv
Instruktioner
- Gör en marinad av matlagningsyoghurt, pressad vitlök, stjärnanisen, gräslöken, löken, lagerbladen och det rivna skalet av den tvättade limen. (den kan gott ligga i ljummet vatten i en halvtimme) innan. Salta och peppra.
- Dela marinaden i två delar och pensla filéerna noga med den ena marinaden och vik dem noga längs ryggbenet så fisken ser hel ut. Låt fisken ligga ett par timmar i kylen och dra åt sig marinaden. Den andra marinaden serveras senare som sås till fisken.
- Vänd sedan strömmingen i en blandning av ströbröd och mjöl och stek dem frasiga i olja. Servera med potatis, kokt eller mosad och marinaden som ”sås”. NJUT!
Kommentarer (0)