En räkcocktail av det mer raffinerade slaget föreslår vi i festsammanhang. Rikligt med färska räkor till varje portion och en elegant sås med frisk citron-sherrysmak och läckert rosenröd chilisås och finhackad paprika.
Cocktailen är godast om den serveras riktigt kall. Det är därför praktiskt att rensa räkorna i förväg och sedan laga till "salladen" strax före serveringen.
Allt enligt Mästerkocken
Ingredienser
½ kg riktigt stora färska räkor
1 röd paprika
Till sås
1 dl gräddfil
½ dl majonäs
½ msk pressad citron
1-2 msk chilisås
½ -1 msk sherry (kan uteslutas)
1 kryddmått paprikapulver
Gott att servera till
Rostat bröd och smör
Instruktioner
- Rensa räkorna och fördela dem i vackra portionsglas.
Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av den noga.
Finhacka eller strimla paprikan och rör ner större delen i såsen.
Häll såsen över räkorna och strö resten av paprikan ovanpå.
- Pröva till omväxling:
Sparris i botten, eller champinjoner.
En aning finskuren purjolök i såsen.
- Gott både med och utan sherry
Kommentarer (0)