Rosencocktail

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

En räkcocktail av det mer raffinerade slaget föreslår vi i festsammanhang. Rikligt med färska räkor till varje portion och en elegant sås med frisk citron-sherrysmak och läckert rosenröd chilisås och finhackad paprika. Cocktailen är godast om den serveras riktigt kall. Det är därför praktiskt att rensa räkorna i förväg och sedan laga till "salladen" strax före serveringen. Allt enligt Mästerkocken

Ingredienser

  • ½ kg riktigt stora färska räkor
  • 1 röd paprika
  • Till sås
  • 1 dl gräddfil
  • ½ dl majonäs
  • ½ msk pressad citron
  • 1-2 msk chilisås
  • ½ -1 msk sherry (kan uteslutas)
  • 1 kryddmått paprikapulver
  • Gott att servera till
  • Rostat bröd och smör
  • Instruktioner

    1. Rensa räkorna och fördela dem i vackra portionsglas. Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av den noga. Finhacka eller strimla paprikan och rör ner större delen i såsen. Häll såsen över räkorna och strö resten av paprikan ovanpå.
    2. Pröva till omväxling: Sparris i botten, eller champinjoner. En aning finskuren purjolök i såsen.
    3. Gott både med och utan sherry

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben