Rosengelé

Serverar: 1 portioner

Tid: 30 minuter

Perfekt att ge bort. Brukar bli uppskattat av den som får ta emot!

Ingredienser

  • 2-3 liter sammanpressade rosenblad, helst röda eller rosa
  • 1 liter vatten
  • 1 citron
  • 1,2 liter (ca. 1Kilo) Strösocker
  • 1 flaska flytande Certo (fruktpektin)
  • Instruktioner

    1. Blanda i en gryta rosenblad och vatten. Koka 10 minuter. Sila från bladen.
    2. Blanda "rosensaften" med pressad citronsaft och socker. Koka 2-3 minuter.
    3. Rör ner fruktpektinet, (Certon), och stormkoka 1 minut.
    4. Skumma och häll upp gelét på varma geléglas. Paraffinera och sätt på lock eller bind över.
    5. Tips: I stället för Certo kan annat pektinpreparat användas. Följ då förpackningens anvisningar.
    6. Lycka till!

    Kommentarer (3)

    GunsanL 20 juli 2008

    Har just testad ditt recept. Väldigt gott och väldigt enkelt att göra så jag kommer att göra mera men jag har en fråga: Kan man plocka rosblad och spara dem någon/några dagar eller måste de vara färska? Har inte så många rosor..... GunsanL

    zonale 30 juli 2008

    Så enkelt men känns så exklusivt. Full pott!! Blandade röda och rosa blomblad.

    lindepi 2 juli 2009

    Jag gjorde som det stod i receptet, men gele´n stelnade inte. Kan man koka upp igen och hälla i mer fruktpektin? MVH Lindepi

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben