Rosenrulle

Serverar: 10 portioner

Detta är en rulltårta fylld med smak av rosor och vanilj.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 1/4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Rosenkräm
  • 100 g osaltat smör eller margarin
  • 2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • 1½ krm rosenvatten, finns på apoteket
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 250 grader. Klä en långpanna, ca 30x40 cm, med bakpapper. Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Blanda samman potatismjölet, vetemjölet och bakpulvret. Sikta ner blandningen i äggen och rör varsamt smeten slät. Bre ut smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter. Strö lite socker över den nygräddade kakan och stjälp den upp och ner på ett smörpapper. Täck med en bakduk eller långpannan, låt kallna. Rör matfettet, florsockret och vaniljsockret till rosenkrämen poröst. Rör ner äggulan och rosenvattnet. Dra bort bakpapperet från rulltårtsbottnen och bre krämen jämnt över kakan. Rulla ihop från långsidan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben