Rosenrutor

Serverar: 30 portioner

Vackra och läckra rutor att bjuda på till Alla Hjärtans Dag.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk mango arom
  • 1 tsk passionfrukts arom
  • Ev. 5 droppar rosa el. röd hushållsfärg
  • Rosenglasyr
  • 500 g mascarponeost
  • 5 dl florsocker
  • 1-2 tsk rosenvatten
  • 5-7 droppar röd hushållsfärg
  • Garnering
  • Silverkulor
  • Valfritt strössel
  • Valfri frukt
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Smaksätt med aromerna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter. Låt svalna.
    3. Rosenglasyr: Rör ihop alla ingredienserna till en slät rosa och rosensmakande glasyr. Bred ut den över kakan och garnera med silverkulor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben