Rosensockerkakor

Serverar: 10-12 portioner

En lite annorlunda och blommig smak på sockerkakan får du om du tillsätter lite rosenvatten. Låter konstigt men det är riktigt gott. Prova! Använd gärna små rosenformar om du har.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • ½ citron, skalet
  • 2 tsk rosenvatten (finns i välsorterade livsmedelsbutiker)
  • Smör och ströbröd till formen
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker tills det blir riktigt vitt och pösigt. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten. Tillsätt det finrivna citronskalet och rosenvattnet.
    3. Smöra och bröa en sockerkaksform eller flera mindre formar och häll ner smeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 30-35 minuter för en stor form, och 20-25 minuter för små. Prova med en sticka, kakan ska inte vara kladdig. Ta ut och låt svalna.
    4. Pudra med florsocker före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben