Rosenyoghurtglass

Serverar: 4-6 portioner

Yoghurtglass med en blommig sötma som balanseras av yoghurtens syra. Smakar rikligt av rosendoft och granatäpple. En otroligt annorlunda glass som smakar ljuvligt.

Ingredienser

  • 1 dl granatäppelkärnor
  • 1 granatäpple (saften)
  • 4 dl yoghurt
  • 4 tsk rosenvatten (finns i välsorterade livsmedelsbutiker)
  • Instruktioner

    1. Dela granatäpplet och slå ur kärnorna. Det är lättast att få ur kärnorna om du håller halva granatäpplet i en hand mellan tummen och pekfingret ovanför en skål.
    2. Slå sedan på skalsidan av äpplet med en slev, då ploppar de små kärnorna ganska villigt ut. Det blir en naturlig saft som kommer att rinna ur granatäpplet, och denna ska sparas och hällas i glassmassan.
    3. Blanda yoghurt och rosenvatten med granatäppelkärnorna och saften av granatäpplet. Glassen är färdig att hällas i glassmaskin eller frysas i portionsformar. De granatäppelkärnor som finns kvar blir en härlig färgklick vid serveringen.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben