Rosépepparentrecôte

Serverar: 4 portioner

Entrecôte med potatismosring.

Ingredienser

  • 4 skivor entrecôte
  • 100 g smör
  • 2 dl rosépeppar (hel)
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 0.8 kg potatis
  • 400 g grönsallad
  • Instruktioner

    1. Skala potatis och koka den mjuk, cirka 20 minuter. Förbered sallad.
    2. Krossa rosépepparen i en mortel. Klappa in salt och rikligt med rosépeppar i köttet.
    3. Värm smör i panna på medelhög värme. Stek köttet 2-3 min på vardera sidan så att knaprig fin yta erhålles. Ta av pannan från spisen och låt köttet vila i pannan 10 min.
    4. Mosa potatisen. Tillsätt lite smör och/eller mjölk. Smaka av med salt och peppar.
    5. Forma gärna en ring av potatismoset på varje tallrik, tryck ner ett hål i mitten med en sked och häll i steksmöret.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben