Biscotti kan varieras i oändlighet. Den här varianten är mindre söt med en fräsch smak av rosmarin och apelsin.
Ingredienser
1 dl majsolja
1 dl socker
1 ägg
1 äggula
Rivet apelsinskal, av 1 apelsin
2 msk färsk rosmarin, hackad
5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Instruktioner
- Ugn 225°
- Rör socker och ägg smidigt. Tillsätt apelsinskal, rosmarin och olja.
- Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Arbeta till en deg. Forma degen till två längder. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper.
- Grädda längderna i ugn, 225 grader, i cirka 15 min. Ta ut dem och skär längderna på snedden i cirka 1 ½ centimeter tjocka kakor.
- Lägg dem med ena snittsidan uppåt. Ställ in plåten i ugnen igen på 125 grader i cirka 30 minuter. (Vänd eventuellt på dem efter halva tiden).
- Lycka till!
Kommentarer (0)