Rosmarincookies

Serverar: 24 portioner

Goda kakor till ditt kvällste...till cocktail drinken...

Ingredienser

  • 150 g Maizena Majsstärkelse
  • 150 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 120 g rörsocker
  • 100 g flytande margarin, t.ex. Milda
  • 1 stort ägg
  • 50 g grovhackade hasselnötter
  • 1-2 msk finhackad rosmarin, torkad eller färsk
  • Ev. 1-2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Ugn 180 grader.
    2. Blanda vetemjöl, majsstärkelse, rörsocker och bakpulver ordentligt. Tillsätt margarinet till mjölblandningen under omrörning.
    3. Vispa ihop rosmarin och ägg och arbeta ner i mjölblandningen tillsammans med hasselnötterna.
    4. Samla ev. degen med lite vatten och rulla den till en korv.
    5. Skär degen i 24 bitar och forma dem till små runda kakor, ca 1 cm tjocka.
    6. Grädda kakorna i en förvärmd ugn vid 180° i ca 15-18 minuter eller tills de är gyllenbruna och genomgräddade.
    7. Tips! Kan förvaras en längre tid i en tättslutande burk.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben