Rosmarinkarré

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Stek på enkelt sätt i stekpåse i ugnen. Köttet blir mört och saftigt och skyn blir god. Har man ingen påse går det bra att steka som vanligt i form.

Ingredienser

  • 1 ½ kg fläskkarré med ben
  • 3 msk olja
  • 1 msk soja
  • 2-3 msk chilisås
  • 2 tsk valfri krydda
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 msk torkad stött rosmarin eller
  • Färsk rosmarin
  • Instruktioner

    Krydda köttet. Pensla med en blandning av olja, soja och chilisås. Lägg steken i stekpåsen och placera i ugnsfast form. Förslut med klämman och klipp av ett litet hörn. Ställ in i 175 grader i nedre delen av ugnen. Stektid ca 1 ½ timme. Häll över skyn som bildats i påsen i en kastrull. Dryga ut med buljong och litet grädde eller lätt crème fraiche. Koka ihop och red skyn lätt simmig med maizenaredning. Gott med små lökar, ärter, sallad och klyftpotatis till. ,

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben