Rostbiff à la wok

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Ett recept för dem som har bråttom och dessutom är det jättegott! Det går bra att använda kyckling eller fläskfilé istället för biff. Sambal oelek kan ev. bytas mot chilisås som kryddas lite extra.

Ingredienser

  • 300 g rostbiff eller innanlår
  • 2 pkt wokgrönsaker (à 400 g)
  • 2 msk olja
  • Sås
  • 3 dl tomatjuice
  • 1/2 dl soja
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1/2 msk fransk , ljus senap
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor. Tina grönsakerna.
    2. Värm oljan i en wokpanna eller stor stekpanna. Lägg köttet i wokpannan och fräs det några minuter. Rör om så att alla strimlorna blir brynta och tillagade.
    3. Tillsätt grönsakerna och låt dem fräsa med under omrörning.
    4. Blanda samman ingredienserna till såsen. Pressa vitlöken i denna. Häll såsen i wokpannan och låt allt småputtra några minuter.
    5. Smaka ev. av med lite salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben