Blanda gärna rotfrukter i Jansson, det ger mer smak.
Tänk på att rotfrukterna har lite längre tillagningstid än potatisen, så skär dem gärna i lite tunnare strimlor än potatisen.
Ingredienser
2 stora gula lökar
Smör till stekning
500 g potatis
200 g kålrot
2 morötter
1 burk ansjovisfiléer, 125 g
3 dl vispgrädde
2 msk ströbröd
2 msk smör
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala löken och skär den i tunna skivor. Fräs den mjuk i smör utan att den tar färg.
- Skala potatis, kålrot och morötter och skär i tunna strimlor.
- Varva potatis, rotfrukter, lök och ansjovis i en ugnsfast form.
- Droppa över lite ansjovisspad och häll på grädden. Strö på ströbrödet och klicka över smör.
- Grädda i mitten av ugnen tills potatis och rotfrukter känns mjuka och gratängen har fin färg, 45.50 minuter.
Kommentarer (0)