Rotgrönsakssoppa

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

En god soppa som är väldigt populär hemma hos oss!

Ingredienser

  • 4 normala morötter
  • 5 normala potatisar av fast sort
  • 0.25 rotselleri
  • 3 palsternackor
  • 2 gula lökar
  • 2 röda lökar
  • 15 cm purjolök
  • ½ blomkålshuvud
  • 1 bukett broccoli
  • Grönsaksfond
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Börja med att skala alla rotgrönsaker och dela dem i bitar som är lagom stora.
    2. Lägg rotgrönsakerna i en stor kastrull, tillsätt tillräckligt med vatten. Salta, peppra och häll i fond efter smak. När rotgrönsakerna börjar bli mjuka, tillsätt övriga grönsaker, och låt det koka klart. På slutet kan man klippa i färsk persilja.
    3. Servera med god ostsmörgås!
    4. Om man vill kan man tillsätta skivad "tjock" korv mot slutet, så får man en jättegod korv- och grönsakssoppa.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben