Rotsaksgratäng med kassler

Serverar: 4 portioner

Enkelt och gott.

Ingredienser

  • 500 g rotsaker t ex potatis, morot, kålrot, palsternacka
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl riven ost, gärna Västerbottensost
  • 400 g kassler
  • En klick smör
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Tärna eller grovriv grönsakerna och lägg i en smord form.
    3. Krydda med salt och peppar.
    4. Fördela grädde och ost över rotsakerna och grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter.
    5. Servera med kallskuren eller bräckt kassler.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (1)

    vonny 13 oktober 2008

    Jättegott med stekta kycklingklubbor till gratängen istället för kassler.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben