Rotsakskaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Lite nyttigare så här i juletid!

Ingredienser

  • 4 st större potatisar
  • 3 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 100 g rotselleri
  • 1/2 purjolök
  • 1 stor gul lök
  • salt , gärna ört salt
  • 1,5 tsk smulad basilika
  • 1,5 grönsaks buljong
  • 2 dl grov riven ost
  • 2 dl vatten eller kaffegrädde
  • ströbröd
  • Champinjoner
  • Färsk persilja
  • Instruktioner

    1. Ansa och skala rotgrönsakerna, potatisen och löken. Grovhacka löken och skiva purjolöken. Riv rotgrönsakerna och potatisen grovt. Blanda allt och lägg i en smord bröad ungssäker form. Krydda. Strö över lite ströbröd samt osten. tillsätt vätskan.
    2. Grädda 225 grader i ca 30 min
    3. Fräs champinjoner och strö över den färdiga gratängen samt hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Fin 9 december 2009

    Är denna rotsakskaka god kall?

    Strumpan 9 december 2009

    Denna bör ätas varm!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben