Jag var bara tvungen att prova rovor i en maträtt. Är ju så gott.
Ingredienser
100 g majrova
100 g svedjerova
150 g kycklingfilé
60 g gul lök
10 g finhackad ingefära
1 krm chilikrydda
Seltin
Vitpeppar
2 dl vatten
1 dl mellangrädde
1 ½ tsk kycklingfond
Smör
Instruktioner
- Skala och strimla rovorna, löken och finhacka ingefäran.
- Strimla kycklingen.
- Lägg smör i stekpannan, bränn chilipulvret lite och lägg i kycklingen.
- Stek den så den får lite färg och lägg sedan i rovorna och krydda med seltin och peppar.
- Lägg sen i löken och ingefäran, låt allt bryna en stund.
- Häll på vattnet och mellangrädden och kycklingfonden.
- Låt småputtra ca 20 min och smaka sedan av om det behövs någon mer fond ev.
- Smaklig spis.
Kommentarer (0)