Rovkyckling

Serverar: 1 portioner

Tid: 45 minuter

Jag var bara tvungen att prova rovor i en maträtt. Är ju så gott.

Ingredienser

  • 100 g majrova
  • 100 g svedjerova
  • 150 g kycklingfilé
  • 60 g gul lök
  • 10 g finhackad ingefära
  • 1 krm chilikrydda
  • Seltin
  • Vitpeppar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 ½ tsk kycklingfond
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Skala och strimla rovorna, löken och finhacka ingefäran.
    2. Strimla kycklingen.
    3. Lägg smör i stekpannan, bränn chilipulvret lite och lägg i kycklingen.
    4. Stek den så den får lite färg och lägg sedan i rovorna och krydda med seltin och peppar.
    5. Lägg sen i löken och ingefäran, låt allt bryna en stund.
    6. Häll på vattnet och mellangrädden och kycklingfonden.
    7. Låt småputtra ca 20 min och smaka sedan av om det behövs någon mer fond ev.
    8. Smaklig spis.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben