Rubussaft

Björnbär och hallon "En saft som drickes högtidligt och inte när man är törstig" - enligt mina barnbarn

Ingredienser

  • 2 liter björnbär
  • 2 liter hallon
  • 6 dl vatten
  • 8 dl socker/liter avrunnen saft
  • 1 krm natriumbensoat/liter saft (eller atamon enligt beskrivning på flaskan)
  • Instruktioner

    Rensa och skölj bären Lägg i kastrull och tillsätt vatten Koka 8-10 min eller tills bären avgivit sin saft Häll bärmassan att självrinna i silduk Mät saften. Häll den i en gryta och koka upp. Tillsätt socker och rör om tills det smält. Koka ytterligare ett par minuter. Ta kastrullen från värmen och skumma. Tillsätt natriumbensoaten utrörd i lite saft. Fyll saften på väl rengjorda flaskor och förslut dem väl.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben