Rubussylt

Sylten kallas så därför att hallon och björnbär tillhör båda familjen Rubus.

Ingredienser

  • ½ kg hallon
  • ½ kg björnbär
  • 2 msk pressad citron
  • 7 ½ dl (640 g) strösocker
  • Ev konserveringsmedel
  • Instruktioner

    1. Rensa bären och skölj dem om det behövs. Torka dem ordentligt.
    2. Varva bären, citronsaften och strösockret i en kastrull. Låt stå i 1-2 timmar och safta sig.
    3. Koka upp på svag värme. Rör försiktigt så att sockret löser sig. Koka sakta i 10 minuter och skumma väl. Ta bort kastrullen från värmen och rör ev ner konserveringsmedel.
    4. Slå upp sylten på rena burkar. Förvara dem svalt.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben