Rucola-tomatbröd

Serverar: 12 portioner

Tycker du om lagrad ost, ­nötter, spenat eller majs? Baka in det i bröd­degen. ­Men över­dosera inte.

Ingredienser

  • 1/2 pkt färsk jäst
  • 2 tsk salt
  • 3 dl fingervarmt vatten
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl
  • Ev flingsalt
  • Fyllning
  • 3 pressade vitlökar
  • 20 g rucola, en mindre näve, grovhackad
  • 1/2 dl soltorkade tomater i olja
  • 1/2 dl grovriven parmesanost
  • 1 tsk salt
  • 1 kvist färsk rosmarin, plockad och hackad
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen med vattnet i en bunke som ovan, häll i grahamsmjöl, vetemjöl, salt samt alla ingredienserna till fyllningen. Arbeta degen ordentligt och låt jäsa under handduk i 30-40 minuter.
    2. Knåda degen på mjölat bord, rulla ut till en längd och skär ut 12 bitar med degskrapan.
    3. Rulla till runda släta bullar, lägg dem på en plåt och platta till varje bulle lite grann. Jäs under handduk i 20 minuter.
    4. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter.
    5. Låt bullarna svalna under handduk, skär upp och njut med en droppe god olivolja.

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 9 november 2009

    Det var ett bröd som inte smakade som vanligt. Men jag gillade det verkligen. Räckte med lite rumsvarmt smör på. Mmmm, tack så mycket o 5 poäng naturligtvis.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben