Runebergsbakelser

Serverar: 12 portioner

Goda bakelser

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • Drygt 2 1/4 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4½ dl mald mandel
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Smält smör eller margarin till formarna
  • Garnering
  • 6 msk hallonsylt
  • 1 dl florsocker
  • ½ msk kallt vatten
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker vitt och pösigt, tillsätt äggen ett i sänder.
    2. Blanda mandel, mjöl och bakpulver. Rör in blandningen i smeten.
    3. Pensla 12 runda bakelseformar eller bakformar med smält matfett. Fyll dem till 2/3 med smet.
    4. Degen kan även bakas i en 20x30 cm långpanna och efter gräddningen skäras i fyrkantiga bitar.
    5. Grädda bakelserna ca 20 minuter i 175 grader. Låt dem svalna något innan de stjälps upp ur formarna.
    6. Lägg ½ msk sylt på varje bakelse. Sikta florsocker, rör ihop med vattnet och spritsa en ring kring syltklickan på varje bakelse.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben