Russinbrödbullar

Serverar: 16 portioner

Ett nyttigt bröd med russin, dinkel, linfrö

Ingredienser

  • 1 dl russin
  • 25 g jäst
  • 2,5 dl vatten
  • 1/2 msk rapsolja
  • Ca 5 dl rågsikt
  • 1 ½ dl dinkelmjöl, fullkorn
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl linfrö
  • ½ msk socker
  • ½ msk salt
  • Instruktioner

    1. Ugn 225°
    2. Lägg russinen i blöt i kallt vatten under tiden.
    3. Värm vattnet till 37° Rör ut jästen i vattnet och tillsätt oljan.
    4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i degvätskan och russinen. Knåda degen så att den blir blank och smidig. Antingen i maskin eller för hand.. Låt den jäsa under plastfolie till dubbel storlek, ca 1 timma.
    5. Baka ut degen till en längd som delas i 16 delar. Forma till 16 små runda bröd.
    6. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt den jäsa ca 40 minuter under bakduk.
    7. Grädda bröden mitt i ugnen ca 15 minuter.
    8. Lycka till! Njut

    Kommentarer (1)

    monicali 30 mars 2011

    Det måste vara på tok för mycket mjöl/torrvaror kontra vätska. Jag drog ner rejält på mjölet men skulle ha haft ännu mindre.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben