Russinkyckling

Serverar: 4 portioner

För alla: Ersätt pastan med glutenfri pasta om du inte tål gluten. Minifraichen byts ut mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt om du inte tål mjölk eller laktos. Byt ut sojan mot balsamvinäger om du inte tål soja. Anpassa brödet och använd bröd som du tål.

Ingredienser

  • 280 g pasta, t ex penne
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olja
  • 1 dl vatten
  • 2 dl mini fraiche
  • 1 dl russin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk brun farin
  • 1 msk soja
  • 1 msk vinäger
  • 4 dl skivor formfranska
  • 1 msk ingefära
  • 1 msk olja
  • Instruktioner

    1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
    2. Bryn kycklinglårfilén runt om i olja tills den fått fin färg.
    3. Blanda mini fraichen med vatten,salt, peppar och gärna brun farin, soja och vinäger och samt mald ingefära. Häll blandningen över kycklingen och strö över russinen. Låt puttra under lock ca 10 min.
    4. Ta ut små hjärtan ur formbrödsskivorna. Stek brödhjärtana i olja tills de fått fin färg. Lägg brödhjärtan på kycklinglårfiléerna och servera med den nykokta pastan och en blandad sallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben