Russinlängder

Serverar: 15 portioner

Tid: 50 minuter

Vetebröd, ganska snabbgjort, utan mjölk.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 50 g jäst
  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • Fyllning
  • 75 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 dl russin
  • 1 droppe bittermandelolja
  • Toppning
  • 1 ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl och socker, smula i jästen och blanda i det rumsvarma smöret, i klickar. Rör i äggen, ett i taget.
    2. Rör smör och florsocker, blanda i russin och bittermandeloljan. Kavla eller platta ut degen till en ca 20 cm lång platta. Lägg fyllningen i en sträng och vik över sidorna. Vänd längden och lägg den på en smord plåt eller på ett bakplåtspapper.
    3. Låt jäsa ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 200-225 grader tills längden fått fin färg (ca 20 minuter). Skär i längder på snedden, när den kallnat lite.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben