Vetebröd, ganska snabbgjort, utan mjölk.
Ingredienser
5 dl vetemjöl
½ dl strösocker
50 g jäst
200 g smör
3 ägg
Fyllning
75 g smör
2 dl florsocker
2 dl russin
1 droppe bittermandelolja
Toppning
1 ägg
Pärlsocker
Instruktioner
- Blanda vetemjöl och socker, smula i jästen och blanda i det rumsvarma smöret, i klickar. Rör i äggen, ett i taget.
- Rör smör och florsocker, blanda i russin och bittermandeloljan.
Kavla eller platta ut degen till en ca 20 cm lång platta. Lägg fyllningen i en sträng och vik över sidorna. Vänd längden och lägg den på en smord plåt eller på ett bakplåtspapper.
- Låt jäsa ca 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i 200-225 grader tills längden fått fin färg (ca 20 minuter).
Skär i längder på snedden, när den kallnat lite.
Kommentarer (0)