Snabbt och enkelt bakas scones till frukostbrickan. Grahamsmjölet ger lite extra fibrer. Med russin i får man dessutom en extra energikick. Bryt isär och servera med marmelad eller ost.
Ingredienser
3 ½ dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör
2 dl mjölk
1 dl russin
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°C.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
- Tillsätt smöret i klickar. Använd en gaffel eller fingrarna.
Häll i mjölk och rör snabbt ihop till en deg.
Blanda till sist ner russinen.
- Dela degen i två delar. Platta med mjölad hand ut varje bit till en rund kaka direkt på bakpappersklädd plåt.
- Skåra kakorna tvärs över, som ett kors, så varje kaka blir fyra bitar.
- Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
- TIPS!
Är russinen torra bör de läggas i iskallt vatten några minuter och rinna av väl innan de används.
Kommentarer (0)