Russinscones

Serverar: 8 portioner

Snabbt och enkelt bakas scones till frukostbrickan. Grahamsmjölet ger lite extra fibrer. Med russin i får man dessutom en extra energikick. Bryt isär och servera med marmelad eller ost.

Ingredienser

  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl russin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°C.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål.
    3. Tillsätt smöret i klickar. Använd en gaffel eller fingrarna. Häll i mjölk och rör snabbt ihop till en deg. Blanda till sist ner russinen.
    4. Dela degen i två delar. Platta med mjölad hand ut varje bit till en rund kaka direkt på bakpappersklädd plåt.
    5. Skåra kakorna tvärs över, som ett kors, så varje kaka blir fyra bitar.
    6. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
    7. TIPS! Är russinen torra bör de läggas i iskallt vatten några minuter och rinna av väl innan de används.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben