Rysspytt

Serverar: 4 portioner

En god pytt i panna som alltid går hem!

Ingredienser

  • 4-5 hg köttfärs
  • 500-600 g tärnad potatis
  • 1-2 rödlök hackad
  • 2-3 dl finhackade inlagda rödbetor
  • 1/2 dl finhackad saltgurka
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1-2 msk soja
  • Pepparrotscrème
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk riven pepparrot eller 3 msk pepparrotsvisp
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Stek den tärnade potatisen, lägg på en tallrik. Bryn köttfärsen i lite av matfettet. Lägg den med potatisen. Fräs lök mjuk i matfett och blanda ner potatis och köttfärsen. Smaksätt med salt, peppar och soja. Rör ner gurka och rödbetor och låt allt bli genomvarmt. Servera med pepparrotscrèmen stekt ägg, och ev mer gurka och rödbetor. Hårt bröd är gott till.

    Kommentarer (1)

    mumsan 8 oktober 2008

    Smarrigt! Pepparrotscrèmen piffade verkligen upp!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben