Sabinakaka

Serverar: 13-15 portioner

Otroligt god och enkel att göra. Receptet är anpassat efter en plåt som är 40x30 cm och med en kant på minst 3 cm.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1½ dl mjölk
  • 4½ dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 50 g smör eller margarin
  • 3 msk starkt kaffe
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker
  • Garnering
  • 1-2 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt (med elvisp). Tillsätt kakao, bakpulver och vaniljscoker. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och de smälta smöret. Bred ut smeten i en form 40x32 cm med minst 3cm hög kant som du klär med bakplåtspapper. Grädda nederst i ugnen (första falsen) i 225 grader i 10-15 min. Gör glasyren. Smält smör i en kastrull, rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet. Bred på varm glasyr på kakan (kakan ska ha svalnat helt!) . Strö över kokos. Låt kakan stelna och skär i bitar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben