Sacherrutor

Serverar: 30-40 portioner

Visst är Sachertårta gott, men oj så mäktigt! Här är en förenklad variant som inte är fullt så mäktig, men lika god. Sockerpärlorna har jag beställt från Borgeby Kryddgård.

Ingredienser

  • Chokladbotten
  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 3-4 msk kakao (mängd efter smak)
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1-2 msk konjaksessens (mängd efter smak)
  • Fyllning
  • 420 g aprikosmarmelad (1 burk)
  • Garnering
  • 175 g mörk blockchoklad
  • 175 g ljus blockchoklad
  • Ev lite olja
  • Mini guld- och pärlemorsockerpärlor
  • Kapkrusbär (physalis)
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj och bröa en långpanna, 30x40 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt konjaksessensen.
    3. Häll smeten i långpannan och grädda längs ned i ugnen i 25-40 minuter.
    4. Då kakan svalnat lite brer du på aprikosmarmeladen. Smält chokladen i mikro eller i kastrull tillsammans med lite olja, ifall chokladen börjar bli grynig. Fördela chokladen över kakan. Ställ kakan kallt så att chokladen stelnar. Garnera med mini guld- och pärlemorsockerpärlor.
    5. Då du ska servera kakan, skär upp rutor och pynta varje ruta med ett kapkrusbär.
    6. Ät och njut!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben