Penslas med smör och doppas i strösocker.
Ingredienser
50 g jäst
3 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 - 3 tsk kardemumma
1 ägg
Ca 10 -11 dl mjöl
Fyllning
200 g mandelmassa
1 - 1 1/2 dl marsankräm
1 tsk vaniljsocker
Pensling
Smält smör
Strösocker
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke.
Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen. Rör tills den löser sig.
- Tillsätt smöret i klickar, socker, salt, ägg, kardemumma och det mesta av mjölet väl blandat med bakpulvret.
- Arbeta ihop en smidig deg. Låt jäsa 40 minuter.
Riv mandelmassan och rör den smidig med vaniljkräm och vaniljsocker.
- Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en platta på ca 30x50 cm och bred på fyllningen på halva plattan och vik över den andra halvan.
- Skär i remsor och vrid ihop till en knut.
Lägg dem på bakpappersklädda plåtar med ändarna nedåt.
Låt jäsa 30 minuter.
- Grädda i 250 grader i ca 8 minuter.
Pensla med smält smör och doppa i socker innan servering.
Liknande recept
Kommentarer (0)