Säterlimpa!

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

Storbak!

Ingredienser

  • 2 kg rågsikt
  • 1 l vatten
  • 4 st ägg
  • 1 msk salt
  • 3 pkt jäst
  • 3 msk anis
  • 3 msk fänkål, mald
  • 1 burk farinsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke och blanda allt väl. Knäck i äggen och rör om. Värm vattnet till 37-40 grader och häll över, blanda allt väl.
    2. Forma degen till 8 st limpor och placera dessa på smorda bakplåtar. Låt stå cirka en timme på jäsning.
    3. Pensla alla limpor med vatten innan dom gräddas i 175 grader i 15-20 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben