Säterö-rullar

Serverar: 4 portioner

En löst, gott kryddad köttfärs rullas in i rökt skinka, täcks med brynta champinjoner och en gratängsås. Litet riven ost över och så in i ugnen. Det blir de saftigaste rullar!

Ingredienser

  • 8 stora skivor rökt skinka
  • 300 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 3 msk ströbröd
  • 1 1/2 dl gräddmjölk
  • 200 g färska champinjoner
  • Hackad persilja
  • Hackad timjan
  • Gratängsås
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl gräddmjölk
  • Litet vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda färs, ägg, ströbröd och gräddmjölk till en lös färs. Krydda med peppar, finklippt persilja och en aning timjan. Däremot inget salt, eftersom skinkan avger tillräcklig sälta.
    2. Fördela färsen på skinkskivorna, rulla ihop dem och lägg dem på smort, ugnssäkert fat. Bryn champinjonerna lätt och fördela dem över rullarna.
    3. Gör gratängsåsen och krydda den med vitpeppar, men inte salt. Häll såsen över rullarna och strö på litet riven ost. Gratinera i 225° 25 - 30 minuter.
    4. Servera med potatis och sallad.

    Kommentarer (1)

    Forsen 1 april 2008

    Gott! Hade dock inga färska champinjoner hemma men det gick bra att ha kokt broccoli på rullarna istället, dagens middag gillades av hela familjen!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben