Serverar: 20-30 portioner
Dessa kakor har jag bakat sedan 1975, de är supergoda! Gör dom gärna stora.
Blanda samman alla ingredienserna utom strösockret och forma till en rulle ca 4cm i diameter. Låt den ligga svalt en stund. Skär skivor och pressa ut dem med fingrarna. (man kan också rulla bollar som man plattar ut och vänder dom på båda sidor i strösocker. Kakan skall bli mycket tunn. Lägg kakorna på bakplåtspapper och grädda i 200gr tills de fått lite färg.
Dottern bakade dessa Sätoftakaor idag, farmor bakar alltid dessa till jul så nu har vi oxå detta recept. Full pott i betyg, TACK för det. Trevlig helg emaxen.
Ska försöka baka dessa trots lunginflammation(som nog är på slutrakan)!
det var min farmor Anna Svensson / Sätofta som gjorde receptet från början. jag tror farmor föddes ca 1875 - jag är född 1937. Vi barnbarn fick alltid smaka - våra mödrar vågade aldrig baka farmors kakor - dom blev ALDRIG LIKA BRA !!
hej, skulle vilja veta historien om Sätoftakakorna. Gunvor, kan vi få kontakt? Eller någon annan som kan berätta?